Ögonbryn

Undvik att komma i kontakt med vatten under 24 timmar. Applicera vaselin på ögonbrynen varje kväll under några dagar. Under den första veckan kommer färgen att vara mycket mörk. Efter 4-5 dagar kommer den döda huden på ögonbrynen att bilda en skorpa och börja flagna. Försök inte att ta bort skorpan eftersom den tar med sig färgen på tatueringen under. När skorpan ramlar av kommer färgen att bli ljusare och se mer naturlig ut.

Eye-liner

Undvik att komma i kontakt med vatten under 24 timmar. Om det behövs så använd en ispåse för svullnaden. Undvik att eye-linern blir våt genom att sätta servetter under ispåsarna. För en del kunder håller svullnaden i sig mer än en dag. Applicera ett tunt lager med vaselin direkt på ögonlocket innan du går och lägger dig. När du vaknar på morgonen så använd topp och varmt vatten att tvätta ögonen med. Den döda huden på ytan kommer att flagna efter några dagar. Kom ihåg att inte ta bort skorpan, låt det flagna och ramla av sig själv. Undvik att använda mascara i 7 dagar.

Läppkontur och fyllda läppar

Undvik att komma i kontakt med vatten under 24 timmar. Du kan dricka vatten med hjälp av ett sugrör. Lägg på ett tunt lager vaselin på läppkonturen dagligen för att hålla det mjukt. Ät försiktigt och låt inte maten komma i kontakt med läpparna. Använd inte tandkräm eller produkter med alkohol, använd inte heller läppstift under de närmaste 2 veckorna, eftersom det lätt kan orsaka sår eller infektioner. En plastlik skorpa kommer att bildas över läpparna och det börjar att flagna efter några dagar. Dra inte av skorpan, den ramlar av sig själv efter ca 5-7 dagar. Det är viktigt, och enbart Ditt ansvar, att Du följer dessa råd för att undvika infektioner. Du skall kontakta din terapeut direkt om några symptom på infektion uppstår.

Allmänna förhållningsregler

Under den första veckan: Täck det behandlade området med helosansalva eller vaselin. Undvik simning, bastu och att vistas länge i vatten. Skrapa eller klia inte på skorpan. Eventuell klåda kan lindras genom att badda med klorhexidin.

Under de första sex månaderna: Skall Du undvika intensivt solande. Om Du är utsatt för mycket sol,använd solskyddsfaktor med sunblock, gärna stift.

Kom tillbaka efter några månader om tatueringen behöver förbättras.

Lycka till med Din nya permanenta makeup!